Actueel

Actueel

Nieuwe dierenarts

24 september 2018

Sinds deze week is dierenarts Mariët Klomp bij ons begonnen! Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Mijn naam is Mariët Klomp, en ik ben in 2013 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Utrecht. Ik wilde van kleins af aan al dierenarts worden, dus toen ik met het diploma op zak eindelijk aan de slag mocht was dit een fantastisch moment. Ik ben begonnen als paardendierenarts, en heb eerst een jaar in Engeland gewerkt. Om mijn familie wat meer in de buurt te hebben ben ik toch weer in Nederland aan de slag gegaan, en heb ik de overstap naar de gezelschapsdieren gemaakt. Ik heb eerst een aantal jaar in Maasland gewerkt, en ga nu vol enthousiasme aan de slag bij Dierenkliniek Spaland. Binnen de diergeneeskunde vind ik tandheelkunde en interne geneeskunde erg interessant, maar juist het leukst aan dierenarts zijn is de afwisseling van de werkzaamheden, van opereren tot bloedonderzoek, alles komt op een dag voorbij.
Ik woon in Rotterdam met mijn vriend en hond Dibbes, een middenslag poedel van 4 jaar. In mijn vrije tijd ga ik graag roeien of wandelen.


Zwangerschapsverlof

05 september 2018

Vanaf vorige week is Frederike van Ditmarsch, één van onze dierenartsen, met zwangerschapsverlof gegaan.
Samen met Yuri Veltenaar verwachten zij een jongetje.
We hadden alvast een klein feestje met bloemen en taart.
Frederike is in het nieuwe jaar weer terug. Wij wensen haar alvast veel sterkte en geluk. 


Wereld hondendag

26 augustus 2018

Het is vandaag Internationale Hondendag!
Daarom vandaag een leuk hondenberichtje!
Hebben jullie je honden lekker verwend dit weekend?

Hieronder een klein overzichtje van een aantal honden dat vorige week bij ons op spreekuur geweest is.


Internationale kattendag

08 augustus 2018

Het is vandaag 8 augustus: Internationale Kattendag!
Een speciale dag voor katten, om uw harige vrienden eventjes extra te verwennen.

Hier een greep van de katjes die vandaag bij ons langs zijn geweest.


Oververhitting bij de hond

16 juli 2018

Elke zomer zijn er helaas weer honden die last krijgen van de hitte. Oververhitting kan in ernstige gevallen zelfs tot de dood leiden.

Verschijnselen waaraan u oververhitting kunt herkennen zijn:
- veel hijgen
- sloomheid
- warm aanvoelen
- rode slijmvliezen
- braken

Dat honden sneller last krijgen van de warmte dan wij, komt doordat ze op een andere manier moeten afkoelen. Honden kunnen niet zweten zoals mensen, ze moeten hun warmte kwijt door te hijgen en via hun voetzooltjes. Als ze dan ook nog eens op een warme grond (denk aan asfalt of warm zand) moeten lopen, is het niet gek dat honden het veel sneller (te) warm hebben.

Let dus goed op uw hond in de zomer! Laat uw hond in de warmte geen heftige inspanningen verrichten, zoals een bal apporteren of naast de fiets rennen.

Als u merkt dat uw hond het te warm krijgt (erg hijgen met wijd opengesperde bek) is het belangrijk om zo snel mogelijk de schaduw op te zoeken en de hond rust te laten nemen. Zorg dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is. U kunt de hond het beste koelen met natte lappen op de buik van de hond, die u steeds vervangt als ze warm geworden zijn.

Sommige rassen lopen extra risico met dit warme weer, dit zijn vooral de rassen met een korte snuit: bijvoorbeeld Mopshonden, Boxers, Franse bulldoggen en Engelse bulldoggen. 
Er zijn speciale koelbanden en koelmatten op de markt voor de hete dagen.
Op de foto's ziet u hoe boxer Jagg en de mopshonden Pepe en Rambo van onze dierenartsen koel door de zomer heen komen.