Actueel

Actueel

Groot nieuws!

22 januari 2019

Sommigen van jullie hebben het misschien al gehoord: wij gaan uitbreiden!

Onze tweede locatie komt in de oude sportschool van Tino Hoogendijk in de Holy Vlaardingen.
Deze kliniek wordt bijna 5 x zo groot als onze praktijk op het Kamilleveld, die ook gewoon open blijft.

Onze specialistische operaties zoals de laparoscopieën zullen wij voortaan in Vlaardingen uitvoeren.

Wij kijken erg uit naar deze volgende stap en hopen jullie vanaf mei in ons nieuwe pand te mogen verwelkomen!


Vuurwerkangst

17 december 2018

De jaarwisseling komt er weer aan! Dit is voor onze huisdieren niet altijd zo'n gezellige avond als voor ons.

Dat onze huisdieren bang zijn voor vuurwerk en harde knallen is niet zo gek, daarom werkt geluidstraining het beste. Hier moet wel op tijd mee begonnen worden.

Het is voor een dier echter niet erg om één keer per jaar een beetje bang te zijn. U kunt dan overwegen niet in te grijpen. Doe de gordijnen dicht, laat het licht branden en zet rustige muziek op. Hysterisch door de kamer rennen en de hele buurt bij elkaar blaffen zijn wel redenen om iets aan de angst te doen.

Er bestaan namelijk middelen die uw hond of kat kunnen helpen in deze angstige tijd.
Zylkene is een voedingssupplement waar een paar dagen voor de angstige situatie mee gestart moet worden.

Voor dieren die erg angstig zijn zal dit voedingssupplement misschien niet voldoende werken, dan is ons advies om ondersteunende medicatie te gebruiken. Er bestaat een nieuw middel voor honden: Sileo, dit is een gel die in de wang van de hond toegediend moet worden.

Voor meer tips zie: Vuurwerkangst bij hond en kat


Giftige planten tijdens de kerst

07 december 2018

Het is weer tijd om de kerstbomen en de kerstversiering in huis te halen.

Helaas kunnen bepaalde kerstplanten giftig zijn voor onze huisdieren. Zij kunnen bij opname, afhankelijk van de soort plant, maag-darmklachten, zenuwstoornissen en hartritmestoornissen geven. Vooral katten zijn nogal eens geneigd om aan (nieuwe) planten te knagen.

De volgende planten zijn giftig voor hond en kat :

- De kerstster en de kerstroos. De melk van de populaire kerstster is gelukkig niet zo giftig als dat vroeger gedacht werd, maar opname kan wel maag-darmklachten geven.
- De kerstboom. De dennennaalden van de kerstboom zijn giftig, maar ook erg scherp als het dier ze inslikt. Hierdoor kunnen ze het maag-darmkanaal beschadigen. Ook het sap dat vrijkomt uit de naalden is giftig. Zet daarom de drink- en eetbak niet onder de kerstboom en zorg dat het dier niet bij het water kan dat in de bak zit waar de kerstboom in staat.
- Hulst en de taxus. Beide planten worden nogal eens in kerststukjes verwerkt. De rode besjes van de hulst en de naalden en zaden van de taxus zijn giftig.
- Maretak. De witte besjes zijn erg giftig.

Heeft uw dier van één van deze planten gegeten, dan is het verstandig om contact met ons op te nemen.

P.S. Deze planten zijn ook giftig voor konijnen!
Niet alle kerstboomsoorten zijn even giftig voor het konijn, maar de bomen in huis worden vaak behandeld met chemische middelen en soms ook geverfd en bespoten met kunstsneeuw. Het is dus beter dat je konijn ook niet van de kerstboom eet. Werk daarnaast de snoertjes van de lampjes goed weg. 


7 december eerder dicht

07 december 2018

Vanmiddag, vrijdag 7 december, zijn wij eerder gesloten wegens team-vergadering.
Het avondspreekuur komt te vervallen en de praktijk is vanaf 16.00u gesloten.

Als u voer of medicijnen wilt komen ophalen kan dit vrijdag tot 16.00u, of de volgende dag.
Zaterdag zijn wij zoals gewoonlijk van 9.00u tot 15.00u geopend.

Wij zijn altijd bereikbaar voor spoedgevallen die niet tot de volgende dag kunnen wachten op: 010-4712675. 


Nieuwe dierenarts

24 september 2018

Sinds deze week is dierenarts Mariët Klomp bij ons begonnen! Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Mijn naam is Mariët Klomp, en ik ben in 2013 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit Utrecht. Ik wilde van kleins af aan al dierenarts worden, dus toen ik met het diploma op zak eindelijk aan de slag mocht was dit een fantastisch moment. Ik ben begonnen als paardendierenarts, en heb eerst een jaar in Engeland gewerkt. Om mijn familie wat meer in de buurt te hebben ben ik toch weer in Nederland aan de slag gegaan, en heb ik de overstap naar de gezelschapsdieren gemaakt. Ik heb eerst een aantal jaar in Maasland gewerkt, en ga nu vol enthousiasme aan de slag bij Dierenkliniek Spaland. Binnen de diergeneeskunde vind ik tandheelkunde en interne geneeskunde erg interessant, maar juist het leukst aan dierenarts zijn is de afwisseling van de werkzaamheden, van opereren tot bloedonderzoek, alles komt op een dag voorbij.
Ik woon in Rotterdam met mijn vriend en hond Dibbes, een middenslag poedel van 4 jaar. In mijn vrije tijd ga ik graag roeien of wandelen.