Actueel

Actueel

Pinksteren

16 mei 2018

Tweede pinksterdag (maandag 21 mei) zijn wij gesloten. 

Voor spoedgevallen zijn wij bereikbaar op 010 - 471 26 75 


Seniorcheck kat

16 mei 2018

Bij het ouder worden van onze huisdieren kunnen lichamelijke veranderingen zeer geleidelijk optreden. Hierdoor zijn ouderdomskwalen soms lastig te herkennen en worden ze vooral bij de kat weleens gemist.

Ziet u bij uw oudere kat:

- Meer drinken (en plassen)
- Minder eetlust of juist extreme eetlust
- Minder springen op de bank
- Stinken uit de bek
- Vermageren
- Minder geaaid willen worden?

Dan is de seniorcheck wellicht wat voor u en uw dier! Bij de seniorcheck controleert de dierenarts aan de hand van een bloedonderzoek en evt. urine onderzoek onder andere de nier- schildklier en leverwaarden van uw kat. Deze zijn niet alleen van belang voor dat moment, maar kunnen ook gebruikt worden als referentiewaarden voor de toekomst. Ook wordt uw kat verder goed nagekeken (gewrichten, gebit etc.).
De actie prijs van de seniorcheck is € 99.50 inclusief consult en bloedafname.

Moet uw huisdier binnenkort ook langskomen voor vaccinatie? De seniorcheck kunt u goed met de vaccinatie combineren en u krijgt hierbij korting. De vaccinatie en de seniorcheck kosten samen € 130.00
Voor meer informatie over de seniorcheck, kunt u terecht bij onze paraveterinairen.


Hemelvaartsdag

09 mei 2018

Morgen is de praktijk gesloten in verband met Hemelvaart. Voor spoedgevallen kunt u ons wel bereiken op 010-4712675.
Vrijdag zijn wij weer geopend vanaf 8.30u.

Wij wensen iedereen een fijne dag!


Vrolijk Pasen!

31 maart 2018

Zaterdag 31 maart zijn wij van 09:00 h tot 15:00 h geopend.

Zondag eerste paasdag gesloten.
Maandag tweede paasdag gesloten.

Zoals altijd 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen op 010-4712675 


Februari gebitsmaand

27 januari 2018

Februari is de maand van het gebit.

Veel honden kampen met gebitsproblemen, vnl tandsteen, zonder dat de eigenaar dit weet.
Tandsteen op zich is niet schadelijk maar door het ruwe oppervlak is het een ideale plaats voor bacteriën waardoor er een verhoogde kans op tandvleesontstekingen ontstaat en er zelfs een botontsteking kan ontstaan waardoor het dier tanden en kiezen kan verliezen.

Tandsteen ontstaat wanneer er verkalkingen optreden in tandplak onder invloed van het speeksel. Overal waar tandplak aanwezig is, kan tandsteen ontstaan, maar tandsteen ontstaat vooral op die plaatsen waar speekselklieren uitmonden in de bek (bij de grote kiezen en aan de achterkant van de ondersnijtanden).
Een slecht gebit en ontstoken tandvlees kan naast het veroorzaken van problemen met eten en een onaangename geur uit de bek, ook ziektes veroorzaken in hart, lever en nieren.

Eenmaal gevormd tandsteen is niet met chemische middelen weer op te lossen: deze zouden namelijk ook de tanden oplossen! Mechanische reiniging onder verdoving is dan ook de aangewezen therapie bij tandsteen. We noemen dit een professionele gebitsreiniging. 

In de maand Februari bieden wij een gratis gebitscontrole aan en 10% korting op een gebitsbehandeling. Tijdens deze gebitsbehandeling verwijderen wij tandsteen en maken wij de tanden schoon met een speciaal apparaat. Wij kijken daarnaast of er elementen rot zijn en/of getrokken moeten worden. Na de gebitssanering is het voor u als eigenaar belangrijk om het gebit van uw dier te onderhouden. Dit kunt u doen door iedere dag de tanden te poetsen.