Februari gebitsmaand

Februari is de maand van het gebit.

Veel honden kampen met gebitsproblemen, vnl tandsteen, zonder dat de eigenaar dit weet.
Tandsteen op zich is niet schadelijk maar door het ruwe oppervlak is het een ideale plaats voor bacteriën waardoor er een verhoogde kans op tandvleesontstekingen ontstaat en er zelfs een botontsteking kan ontstaan waardoor het dier tanden en kiezen kan verliezen.

Tandsteen ontstaat wanneer er verkalkingen optreden in tandplak onder invloed van het speeksel. Overal waar tandplak aanwezig is, kan tandsteen ontstaan, maar tandsteen ontstaat vooral op die plaatsen waar speekselklieren uitmonden in de bek (bij de grote kiezen en aan de achterkant van de ondersnijtanden).
Een slecht gebit en ontstoken tandvlees kan naast het veroorzaken van problemen met eten en een onaangename geur uit de bek, ook ziektes veroorzaken in hart, lever en nieren.

Eenmaal gevormd tandsteen is niet met chemische middelen weer op te lossen: deze zouden namelijk ook de tanden oplossen! Mechanische reiniging onder verdoving is dan ook de aangewezen therapie bij tandsteen. We noemen dit een professionele gebitsreiniging. 

In de maand Februari bieden wij een gratis gebitscontrole aan en 10% korting op een gebitsbehandeling. Tijdens deze gebitsbehandeling verwijderen wij tandsteen en maken wij de tanden schoon met een speciaal apparaat. Wij kijken daarnaast of er elementen rot zijn en/of getrokken moeten worden. Na de gebitssanering is het voor u als eigenaar belangrijk om het gebit van uw dier te onderhouden. Dit kunt u doen door iedere dag de tanden te poetsen. 

« Laatste nieuws