Pups

Algemeen
De keuze tussen een pup of een volwassen hond is erg persoonlijk. Misschien wilt u graag een hond die u van jongsaf aan kunt opvoeden en 'vormen', of misschien wilt u juist een oudere hond, die op die manier herplaatst kan worden. 

Kiest u voor een pup, dan hieronder een paar tips.

Aanschaf
Bij de aanschaf van een pup is het verstandig om op een aantal dingen te letten in verband met de gezondheid van de pup. Hoe zien de pups eruit;  hebben zij een mooie vacht zonder overmatige schilvering en zonder vlooienpoepjes,hebben zij geen vieze oren/ogen/neus, zijn ze niet mager en hebben zij een schone achterhand (achterhand met korsten kan eventueel op diarree wijzen).

Ook de omgeving is erg belangrijk: zitten de pups niet ergens achteraf in een koude schuur, is de moeder bij de pups, is er een goede hygiene en zijn er genoeg sociale contacten met de pups. 

Overweegt u een rashond aan te schaffen, kijk dan naar eventueel voorkomende erfelijke afwijkingen bij het bewuste ras. Bij de fokker kunt u informatie over eventuele erfelijkheidstesten bij de ouderdieren en de uitslag hiervan verkrijgen. 

Ontwormen
Wij raden u aan de pup op vaste tijden te ontwormen, zie onderstaand schema:

                                                    Pup Na 6 maand/Volwassen hond
Wanneer? 2 weken 4 weken 6 weken 8 weken 4 maand 6 maand

Minimaal 4 keer per jaar (om de 3 maanden)       

 

 

 


Vaccineren
Pups worden op 6 weken, 9 weken en 12 weken gevaccineerd. Op 9 weken geven wij ook altijd de kennelhoest neusdruppelenting. Volwassen honden worden ieder jaar gevaccineerd.

Als uw hond naar een pension of kennel gaat is naast de gewone vaccinaties de neusdruppel tegenover kennelhoest verplicht. 

jagg

 

 

 

 

 

 

Chippen
Vanaf het voorjaar van 2013 is het verplicht iedere pup binnen zeven weken te chippen. De meeste fokkers zullen dit al voor u hebben gedaan. Als uw pup is gechipt heeft hij zijn eigen identificatiecode altijd en overal bij zich. Het is wel belangrijk deze code aan uw gegevens te linken door middel van het inschrijven bij een databank.

Als de hond bij ons wordt gechipt zullen wij uw hund inschrijven bij de databank van BackHome.
In principe is dit genoeg, maar u kunt uw dier daarnaast ook nog inschrijven bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Een overkoepelende website van databanken is www.chipnummer.nl             
Voor meer informatie: zie de links onderaan de pagina.