Kittens

Aanschaf
Net als bij honden is de keuze tussen een kitten en een volwassen kat erg persoonlijk. Kiest u voor een kitten dan is het verstandig deze bij een betrouwbaar adres te halen, zoals het asiel, een vriend of een aanbevolen fokker. 

Kijkt u daar naar de ogen, de neus, de oren en de algehele conditie. Is de vacht mooi, is de achterhand schoon, zijn de kittens alert, nieuwsgierig en speels? Als u voor een raskat kiest, is het belangrijk te informeren naar  beschikbare erfelijkheidstesten van beide ouderdieren in verband met eventuele teleurstellingen in de toekomst.

Jammer genoeg biedt het inwinnen van deze informatie geen totale garantie voor de toekomst, maar het maakt de kans dat het kitten deze afwijkingen gaat krijgen wel kleiner. 

Ontwormen

 

Kittens

Na 6 maand/Volwassen kat
Wanneer?

    2 weken

     4 weken

     6 weken

    8 weken

     4 maand

    6 maand

Minimaal 4 keer per jaar (om      de 3 maanden)

 

 

 

 


Vaccineren
Kittens worden op 9 en op 12 weken gevaccineerd.  Deze entingen bestaan allebei uit de enting tegenover niesziekte (Feline Herpesvirus en Feline Calicivirus) en kattenziekte

Op éénjarige leeftijd krijgen zij nogmaals deze enting.

Volwassen katten worden éénmaal per jaar gevaccineerd. 
Optioneel is de vaccinatie tegenover Bordetella Bronchiseptica, deze is verplicht in pensions en asiels.

 

 

 

 

 

 


Chippen
U kunt ervoor kiezen uw kitten te laten chippen. Vooral katten die later veel buiten komen, kunnen hier baat bij hebben en op deze manier wordt het vele malen gemakkelijker baasje en dier te herenigen.  De chip wordt tussen de schouderbladen aangebracht en is niet veel groter dan een rijstkorrel. 

Als uw kat bij ons wordt gechipt zullen wij uw kat inschrijven bij de databank van BackHome.
In principe is dit genoeg, maar u kunt uw dier daarnaast ook nog inschrijven bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Een overkoepelende website van databanken is www.chipnummer.nl
Voor meer informatie: zie de links onderaan de pagina.