Faciliteiten

Faciliteiten

We besteden veel zorg en tijd aan het vernieuwen en innoveren van onze faciliteiten.

Microscopisch onderzoek

R�ntgenapparatuur

 

 

 


Zo beschikken we over de modernste apparatuur voor:

 • Bloed- en urineonderzoek. Wij hebben verschillende bloedapparaten in huis, waardoor wij binnen het uur de orgaanfuncties kunnen beoordelen (o.a. lever, nieren, suiker) en een compleet bloedbeeld kunnen bepalen (hematocriet, ontstekingsbeeld etc.)
   
 • Röntgenologisch onderzoek. Onze praktijk beschikt over digitale röntgen. Dit wil zeggen: er is geen ontwikkelingsapparaat nodig. Nadat de röntgenfoto is gemaakt, wordt deze direct doorgestuurd naar de computer. Voordelen: sneller en een betere beoordeling van de foto's door de hogere kwaliteit. 
   
 • Echografisch onderzoek. De echografie zetten wij breed in, onder andere voor: beeldvorming van de verschillende organen in de buik (denk hierbij aan de lever, milt, maag, nieren, darmen, blaas etc.) en dracht echografie (bevestiging  van dracht, opvolgen van de grootte van het nest etc.)
   
 • Specifieke onderzoeken zoals microscopisch onderzoek van afkrabsels van de huid
   
 • Testen in eigen huis. Voorbeelden hiervan zijn speciale testen op Giardia, FELV/FIV (Feline Leukemie Virus/Feline Immunodeficiëntievirus) en het Parvovirus. Dit bespaart vooral veel waardevolle tijd op de momenten dat er na de diagnostisering zo snel mogelijk een behandeling moet worden ingesteld.
   
 • Laparoscopie. Laparoscopie is een techniek waarbij we via kleine toegangspoorten in de buik opereren. Dit wordt ook wel kijkoperatie genoemd. We kunnen dit doen om afwijkingen in de buik op te sporen, maar ook tijdens de sterilisatie van bijvoorbeeld een teef.

Gasanesthesie

 • Tot slot is de kliniek in 2012 volledig verbouwd en opnieuw ingericht volgens de nieuwste eisen die aan een moderne kliniek worden gesteld.

Door onze eigen onderzoekstechnieken werken wij de patiënten zoveel mogelijk op binnen onze eigen praktijk. Het kan echter zo zijn dat u moet worden doorgestuurd met uw dier. Denk hierbij aan orthopedische operaties, MRI scans en CT scans.