top of page
cat-1044914_1280.jpg

Een bezoek aan de dierenarts is voor katten en hun baasjes vaak erg stressvol.  Op onze kliniek doen wij er alles aan om deze stress bij uw kat te minimaliseren.
Onze kliniek in Vlaardingen is daarom ook één van de meest kat-vriendelijke in de omgeving. 

Wij zijn dan ook trots te mogen vermelden dat wij CAT FRIENDLY GOLD zijn. Het hoogst haalbare qua katvriendelijke praktijk.

Zo hebben wij:

- Een apart gedeelte in onze wachtkamer geserveerd voor katten. 
Katten zijn erg gevoelig voor vreemde geuren en geluiden. Daarom kunt u in de wachtkamer met uw kat gescheiden zitten van de honden.
Hiernaast hebben wij een speciale katten 'parkeerplaats'. Katten vinden het namelijk fijn om hoog en rustig te zitten, zodat zij alles goed kunnen overzien. 

- Een aparte katten spreekkamer. In deze spreekkamer worden alleen katten behandeld en er hangt een feliway verdamper. Deze verdamper verspreidt feromonen die angst verlagend werken bij de kat.
Hiernaast gebruiken wij bij erg angstige katten de feliway spray, die ook deze kalmerende hormonen bevat. 

Wij nemen de tijd voor een consult en behandelen op afspraak. We praten rustig tegen uw kat, laten hem of haar het liefst zelf uit het mandje komen en zullen de kat, indien mogelijk, zo min mogelijk fixeren.

Wachtkamer voor de kat

Wachtkamer voor de kat

Dit gedeelte van onze wachtkamer is gereserveerd voor katten en hun baasjes.

Katten parkeerplaats

Katten parkeerplaats

In de hoek staat de katten parkeerplaats, waar de kat veilig, hoog en rustig kan zitten.

Spreekkamer kat

Spreekkamer kat

Wij hebben een aparte spreekkamer voor katten.

Opname kat

Opname kat

Wij hebben een aparte opname voor katten. Hier kunnen katten rustig wakker worden na hun operatie, maar ook katten die intensieve zorg nodig hebben kunnen bij ons worden opgenomen.

Opname kat

Opname kat

De hokken in onze opname voldoen aan specifieke eisen: zo hebben zij voldoende grote afmetingen, heeft elk hokje zijn eigen vloer verwarming en hebben de katten een schuilplaats.

- Een aparte opname voor de kat
Hier kunnen katten na hun operatie rustig wakker worden. Ook katten die intensieve zorg nodig hebben (zoals infuus) kunnen in onze katten opname terecht. De hokken hebben specifieke afmetingen, in elk hokje zit een eigen vloerverwarming en de katten hebben een schuilplaats om zich terug te trekken. Ook zijn er speeltjes, zachte warme dekentjes en lekker voer voor uw kat.
Ook hier hangt een feliway verdamper.

- Wij hebben operatie- en narcose faciliteiten speciaal voor katten. 

Vaccineren
Chippen
Aanschaf
Ontwormen
Anker 1
Cat friendly GOLD

Een minimaal gestreste kat is beter te onderzoeken en te behandelen.

bottom of page