ONZE DIERENARTSEN

Yuri Veltenaar.png

YURI VELTENAAR

Yuri Veltenaar erft van zijn vader (Jan Veltenaar) de passie voor het vak en is van kleins af aan dan ook in de dierenartspraktijk te vinden. Hij studeert in 2011 af aan de universiteit voor gezelschapsdieren in Gent. Hij begint direct in de kliniek van zijn vader, waar hij zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in de echografie, chirurgie en de laparoscopie. In 2019 is het tijd voor een extra locatie: Vlaardingen Holy die hij samen met zijn vader opricht. Naast de passie voor het vak krijgt hij van zijn vader ook de liefde voor boxers mee. Direct na het afstuderen neemt hij Jagg de boxer, die vaak mee mag naar het werk.

Frederike van Ditmarsch.jpg

FREDERIKE VAN DITMARSCH

Frederike van Ditmarsch studeert in 2011 af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Zij begint direct hierna bij dierenkliniek Spaland. Frederike is geïnteresseerd in de cardiologie en interne geneeskunde. Ook werkt zij graag achter de schermen, zoals de site, social media en informatie avonden voor klanten. Sinds kort heeft zij een kindje en ze is dan ook vaak met boxer Jagg en de kinderwagen op pad.

ManoukRogHolscher.jpg

MANOUK ROG-HÖLSCHER

Manouk Rog-Hölscher studeert in 2013 af aan de faculteit diergeneeskunde Utrecht. Ze begint als dierenarts in Delft en in januari 2018 start ze als dierenarts bij dierenkliniek Spaland. Manouk is gespecialiseerd in dermatologie en cardiologie. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan sporten en wandelen met haar twee mopshonden Rambo en Pepe.

LYNN MOLENAAR

Lynn Molenaar studeert in 2014 af aan de universiteit Utrecht. Na eerst (samen met Lisa van der Hoeven) als spoedarts te hebben gewerkt in Rotterdam, heeft ze 4.5 jaar in een dorpspraktijk gewerkt en is ze sinds september 2020 bij ons begonnen. Lynn is geïnteresseert in fysiotherapie en hoopt daar ooit verdere stappen in te kunnen zetten. In haar vrije tijd geeft ze les op een hondenvereniging of traint ze met haar eigen hond.

Jaap Vestjens_edited_edited.jpg

JAAP VESTJENS

Jaap Vestjens studeert in 2002 af in Gent. Na wat omzwervingen door Nederland is hij in 2008 in het dierenziekenhuis Rotterdam beland. In september 2021 start hij in dierenkliniek Spaland.

Jaap is een allround dierenarts, die veel plezier beleeft aan laparoscopische ingrepen en echografie.

Lisa van der Hoeven.jpg

LISA VAN DER HOEVEN

Lisa van der Hoeven studeert in 2014 af aan de Universiteit Utrecht. Ze begint, na enkele waarnemingen door het hele land, als spoedarts in Rotterdam en werkt sinds 2016 bij Dierenkliniek Spaland.

Lisa is geïnteresseerd in alle vormen van chirurgie en voert ook de laparoscopische sterilisaties uit. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen met haar labradoodle Dexter.

MARIËT KLOMP
 

Mariët Klomp studeert in 2013 af als dierenarts aan de faculteit Utrecht. Ze begint als paardendierenarts en werkt een jaar in Engeland.Omdat ze haar familie mist, gaat ze weer in Nederland aan de slag en maakt ze de overstap naar de gezelschapsdieren. Sinds september 2018 werkt ze bij dierenkliniek Spaland.Haar specialisatie is tandheelkunde.

ONZE PARAVETERINAIREN

Ariane.jpg

ARIANE VAN EIJK
 

Ariane van Eijk komt in 2009 bij dierenkliniek Spaland werken. Zij is geïnteresseerd in het gedrag bij de hond, maar vooral de diversiteit binnen de kliniek spreekt haar aan. Daarom werkt ze met plezier op de verschillende afdelingen binnen de kliniek. Thuis heeft zij twee Australian Shephard broertjes, Oli en Lucifer. Oli is regelmatig gezellig te vinden op het werk. 

Wilma.jpg

WILMA LACROIX

Wilma Lacroix rondt in 2015 haar opleiding af. In datzelfde jaar begint ze bij dierenkliniek Spaland.  Als er iemand is die de opname of operatie patiënten graag extra aandacht geeft, is het Wilma. Af en toe gaat ze op eigen kosten een week in een buitenlands asiel helpen. Uit één van deze asiels heeft ze haar hondje Moira meegenomen. Wilma gaat bijna nooit zonder Moira en haar andere hondje Mawie op pad. 

CLAUDIA VAN ARK

Claudia van Ark studeert in 2016 af als paraveterinair. Sindsdien is ze werkzaam in de praktijk. In april 2019 begint ze bij dierenkliniek Spaland. Haar interesses liggen voornamelijk op het gebied van operaties en gebitsbehandelingen.

DANIËLLE HUIZER

Daniëlle is in 2019 afgestudeerd als paraveterinair. In februari 2020 is ze bij Dierenkliniek Spaland komen werken. Ze doet dit werk met veel plezier. Ze houdt zich graag bezig met de ziektes en behandelingen van knaagdieren. Thuis heeft ze ook cavia’s en ratjes. In de praktijk vindt ze het leuk om te helpen bij laprascopie en orthopedische operaties. Ook de opname patiënten krijgen wat extra aandacht van haar.

VALERY KLIJN

Valery werkt sinds 2020 bij Dierenkliniek Spaland. Zij heeft onder andere stage gelopen bij Plaswijckpark Rotterdam en heeft daar met verschillende diersoorten gewerkt. Ze is gek op dieren en assisteert graag bij operaties. Dat iedere dag anders verloopt binnen de praktijk vindt ze heel uitdagend. Zelf heeft ze twee katten Mila en Gizmo. In haar vrije tijd speelt ze handbal en doet ze leuke dingen met haar gezin.

DSC_0652_edited.jpg

MICHELLE DE WAARD

Michelle de Waard gaat in 2012 bij ons in de kliniek aan de slag. Zij houdt van het assisteren bij de operaties en van de geneeskunde van bijzondere dieren. Zij heeft thuis meerdere  kameleons, landschildpadden, maar daarnaast ook twee konijnen. Ook heeft zij een zoontje waarmee ze veel op pad is.

Kayleigh Groenhorst.jpg

KAYLEIGH GROENHORST

Kayleigh Groenhorst studeert, na een vierjarige opleiding, in 2015 af op het MBO animal in Maasland als paraveterinair dierenartsassistente. Sinds juli 2018 werkt ze bij dierenkliniek Spaland. Haar interesse ligt bij het gedrag van honden, maar ze vindt vooral de afwisseling van de werkzaamheden erg leuk en wil graag over alles wat bij leren. In haar vrije tijd fietst en wandelt ze graag met haar keeshond Evy. 

irenedeWeerdt.jpg

IRENE DE WEERDT

Eigenlijk is het de bedoeling om na haar opleiding Medisch Secretaresse in het ziekenhuis te werken, maar in 2005 komt zij terecht in de dierenartsenpraktijk. In 2007 behaalt Irene haar diplima paraveterinair. Zij werkt 13.5 jaar in een kliniek in Castricum, waarna zij in juni 2019 bij dierenkliniek Spaland begint. Irene werkt het liefst in de OK, je bent dan volledig gefocust op de patiënt, waardoor je even nergens anders aan denkt. Dieren die wat meer moeite hebben om behandeld te worden in de spreekkamers, vindt zij een uitdaging. 

WENDY VAN KOESVELD

Wendy van Koesveld werkt sinds 2019 bij Dierenkliniek Spaland. Naast dat zij para-veterinair is geeft zij ook zwemles. Thuis heeft zij twee Bernedoodles moeder Nina en zoon Simon en twee katten. 

VEERLE VAN DER HAM

Veerle van der Ham begint in juni 2020 bij Dierenkliniek Spaland tijdens haar studie Paraveterinair. Regelmatig loopt zij hier haar stage. Nadat zij in 2021 haar studie afrondt, blijft ze bij ons. Veerle vindt het leuk om te assisteren tijdens het spreekuur en te helpen aan de balie. Thuis heeft zij 2 agapornissen en een Friese Stabij genaamd Gijs.

Home      >     Onze Dierenartsen