Over ons  > Ons team

Ons team

Een bezoek aan de dierenarts is voor uw huisdier niet altijd een groot feest, maar wij doen er alles aan om een bezoek en/of behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast zult u ons nagenoeg nooit horen zeggen dat we ‘vol’ zitten en kunt u, zeker wanneer de nood hoog is, dezelfde dag nog bij ons terecht.

Dierenkliniek Spaland is alweer 32 jaar gevestigd in de Woudhoek in Schiedam-Noord. 

Inmiddels is ons team uitgegroeid tot vijf dierenartsen en acht paraveterinairen. Wij staan 24/7 persoonlijk voor u klaar. 
U komt dus, ook buiten openingstijden, altijd bij ons terecht.

Jan Veltenaar
(Eigenaar)

Jan Veltenaar richt in 1985 Dierenkliniek Spaland op. Op dat moment werkt hij tijdelijk vanuit een porto cabin, omdat de kliniek aan huis op de Mary Zeldenruststraat nog wordt gebouwd. In 1992 verhuist dierenkliniek Spaland naar het huidige Kamilleveld, waar Jan dan twee dierenartsen in dienst krijgt. In 2011 komt zijn zoon bij hem werken en samen zijn zij een perfect team: de ervaring van Jan en de nieuwe kennis van Yuri.
In mei 2019 openen zij samen de tweede locatie van Dierenkliniek Spaland in Vlaardingen Holy.
Na al die jaren in de spreek-en operatiekamer te hebben gewerkt, heeft Jan in 2017 besloten om alleen nog maar achter de schermen werkzaam te zijn. 

Yuri Veltenaar
(Eigenaar en dierenarts
)

Yuri Veltenaar erft van zijn vader de passie voor het vak en is van kleins af aan dan ook in de dierenartspraktijk te vinden. Hij studeert in 2011 af aan de universiteit voor gezelschapsdieren in Gent. Hij begint direct in de kliniek van zijn vader, waar hij zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in de echografie, chirurgie en de laparoscopie. In 2019 is het tijd voor een extra locatie: Vlaardingen Holy die hij samen met zijn vader opricht. Naast de passie voor het vak krijgt hij van zijn vader ook de liefde voor boxers mee. Direct na het afstuderen neemt hij Jagg de boxer, die vaak mee mag naar het werk.

Frederike van Ditmarsch
 (Dierenarts)

Frederike van Ditmarsch studeert in 2011 af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Zij begint direct hierna bij dierenkliniek Spaland. 
Frederike is geïnteresseerd in de cardiologie en interne geneeskunde. Ook werkt zij graag achter de schermen, zoals de site, social media en informatie avonden voor klanten. Sinds kort heeft zij een kindje en ze is dan ook vaak met boxer Jagg en de kinderwagen op pad.

Lisa van der Hoeven

(Dierenarts)

Lisa van der Hoeven studeert in 2014 af aan de Universiteit Utrecht. Ze begint, na enkele waarnemingen door het hele land, als spoedarts in Rotterdam en werkt sinds 2016 bij Dierenkliniek Spaland.

Lisa is geïnteresseerd in alle vormen van chirurgie en voert ook de laparoscopische sterilisaties uit. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen met haar labradoodle Dexter.

Manouk Rog-Hölscher
(Dierenarts)

Manouk Rog-Hölscher studeert in 2013 af aan de faculteit diergeneeskunde Utrecht. Ze begint als dierenarts in Delft en in januari 2018 start ze als dierenarts bij dierenkliniek Spaland. 
Manouk is gespecialiseerd in dermatologie en cardiologie. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan sporten en wandelen met haar twee mopshonden Rambo en Pepe.

Mariët Klomp
(Dierenarts)

Mariët Klomp studeert in 2013 af als dierenarts aan de faculteit Utrecht.
Ze begint als paardendierenarts en werkt een jaar in Engeland.
Omdat ze haar familie mist, gaat ze weer in Nederland aan de slag en maakt ze de overstap naar de gezelschapsdieren. Sinds september 2018 werkt ze bij dierenkliniek Spaland.
Haar specialisatie is tandheelkunde.

 

Ariane van Eijk
 (Paraveterinair)

Ariane van Eijk komt in 2009 bij dierenkliniek Spaland werken. Zij is geïnteresseerd in het gedrag bij de hond, maar vooral de diversiteit binnen de kliniek spreekt haar aan. Daarom werkt ze met plezier op de verschillende afdelingen binnen de kliniek. Thuis heeft zij twee Australian Shephard broertjes, Oli en Lucifer. Oli is regelmatig gezellig te vinden op het werk. 

Michelle de Waard

(Paraveterinair)

Michelle de Waard gaat in 2012 bij ons in de kliniek aan de slag. Zij houdt van het assisteren bij de operaties en van de geneeskunde van bijzondere dieren. Zij heeft thuis meerdere  kameleons, landschildpadden, maar daarnaast ook twee konijnen. Sinds kort heeft zij een zoontje.

Wilma Lacroix
(Paraveterinair)

Wilma Lacroix rondt in 2015 haar opleiding af. In datzelfde jaar begint ze bij dierenkliniek Spaland. Ze houdt van de diversiteit van het werk en de omgang met mensen en natuurlijk de dieren. Als er iemand de opname of operatie patiënten graag extra aandacht geeft, is het Wilma. Daarnaast assisteert ze graag bij de laparoscopie. Af en toe gaat ze op eigen kosten een week in een buitenlands asiel helpen. Uit één van deze asiels heeft ze haar hondje Moira meegenomen. Wilma gaat bijna nooit zonder Moira en haar andere hondje Mawie op pad. 

Kayleigh Groenhorst
(Paraveterinair)

Kayleigh Groenhorst studeert, na een vierjarige opleiding, in 2015 af op het MBO animal in Maasland als paraveterinair dierenartsassistente. Sinds juli 2018 werkt ze bij dierenkliniek Spaland. Haar interesse ligt bij het gedrag van honden, maar ze vindt vooral de afwisseling van de werkzaamheden erg leuk en wil graag over alles wat bij leren. In haar vrije tijd fietst en wandelt ze graag met haar keeshond Evy. 

Claudia van Ark 
(Paraveterinair)

Claudia van Ark studeert in 2016 af als paraveterinair. Sindsdien is ze werkzaam in de praktijk. In april 2019 begint ze bij dierenkliniek Spaland. Haar interesses liggen voornamelijk op het gebied van operaties en gebitsbehandelingen.

Irene de Weerdt
(Paraveterinair)

Eigenlijk is het de bedoeling om na haar opleiding Medisch Secretaresse in het ziekenhuis te gaan werken, maar in 2005 komt zij terecht in de dierenartsenpraktijk. In 2007 behaalt Irene haar diplima paraveterinair. Zij werkt 13.5 jaar in een kliniek in Castricum, waarna zij in juni 2019 bij dierenkliniek Spaland begint. 
Irene werkt het liefst in de operatiekamer, je bent dan volledig gefocust op de patiënt, waardoor je even nergens anders aan denkt. Dieren die wat meer moeite hebben om behandeld te worden in de spreekkamers, vindt zij een uitdaging. 

Dierenkliniek Spaland Schiedam
Kamilleveld 35
3124 CE Schiedam
Routebeschrijving
 
Dierenkliniek Spaland Vlaardingen
Zwaluwenlaan 478

3136 VH Vlaardingen
Routebeschrijving
 


 
Openingstijden
Maandag       Dinsdag  
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag          
08:30 h - 19:00 h 
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
09:00 h - 15:00 h (alleen in Vlaardingen)
Gesloten
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Algemeen telefoonnummer:
010 - 471 07 15
Stuur ons een email 

 
Spoed:
Voor cliënten ingeschreven bij 
Dierenkliniek Spaland

Buiten openingstijden
altijd bereikbaar op:
010 - 471 26 75