top of page
IMG_20190506_170332 (Medium).jpg

>     Home     >     Over ons     >     Onze kliniek in Vlaardingen 

Onze kliniek in Vlaardingen

Op 6 mei 2019 hebben wij onze tweede vestiging geopend: dierenkliniek Spaland Vlaardingen.  Wat vroeger een sportschool was, is in 5 maanden verbouwd tot een moderne dierenkliniek. U kunt bij ons terecht voor de eerstelijns diergeneeskundige zorg, zoals de jaarlijkse check-up met vaccinatie, maar ook voor operaties zoals de laparoscopische sterilisatie bent u bij ons aan het juiste adres. Hiernaast zijn wij gespecialiseerd in tandheelkunde.

Screenshot entree DK Spaland.jpg

Onze faciliteiten

Onze kliniek beschikt over:

 

 • Een grote wachtkamer met een apart gedeelte voor de hond en voor de kat 
   

 • Twee spreekkamers, één voor de kat en één voor de hond
   

 • Een euthanasie kamer. Hier kunt u op een rustige manier afscheid nemen van uw geliefde huisdier. 

Wachtkamer

Wachtkamer

Hier komt u onze wachtkamer binnen.

Wachtkamer voor de hond

Wachtkamer voor de hond

Aan deze kant vindt u de wachtkamer voor de hond.

Wachtkamer kat

Wachtkamer kat

De katten wachtkamer heeft een katten parkeerplaats en naast iedere stoel is er ruimte om het kattenmandje neer te zetten.

Achter de balie

Achter de balie

Hier ziet u onze assistentes achter de balie aan het werk.

Spreekkamer kat

Spreekkamer kat

Hier behandelen wij alleen katten.

Honden spreekkamer

Honden spreekkamer

Hier behandelen wij de honden.

Honden spreekkamer

Honden spreekkamer

Hier behandelen wij de honden.

Röntgenkamer

Röntgenkamer

De kamer om röntgenfoto's te maken van uw huisdier.

Voorbereiding

Voorbereiding

Hier wordt uw huisdier klaar gemaakt voor een eventuele operatie.

Opname voor de kat

Opname voor de kat

Katten kunnen na de operatie rustig in onze opname wakker worden. Ook katten die intensieve verzorging nodig hebben kunnen hier terecht.

Opname hond

Opname hond

Honden kunnen hier na een operatie rustig wakker worden. Ook honden die intensief verzorgd moeten worden nemen wij hier op.

Opname hond

Opname hond

Een hond in onze opname.

Laboratorium

Laboratorium

Wij kunnen bijna alle bloedonderzoeken in huis uitvoeren. Dit doen wij in ons laboratorium. Hier voeren wij ook urine onderzoeken en microscopisch onderzoek uit.

 • Een inleidingskamer, waar dieren onder narcose worden gebracht. 
   

 • Een voorbereiding om de dieren onder narcose klaar te maken voor de operatie (scheren en scrubben).
   

 • Twee operatie kamers, één speciaal voor onze laparoscopie (kijkoperaties)
   

 • Een speciale tandheelkunde ruimte met een dentale röntgen en een tandheelkundige unit. 
   

 • Een opnameruimte waar de dieren na een operatie rustig wakker kunnen worden. Ook kunnen we hier dieren opnemen wanneer intensieve verzorging nodig is.
  Ook hier zitten katten en honden gescheiden.

   

 • Een röntgenkamer
   

 • Een quarantaine. Hier worden honden en katten opgenomen die een besmettelijke ziekte hebben of hiervan zijn verdacht. Op deze manier kunnen de ziekte kiemen niet naar onze andere patiënten verspreiden. 

Cat friendly

Cat friendly

Onze kliniek is cat friendly. Dit wil zeggen dat wij er alles aan doen om stress bij katten te minimaliseren. 

Lees hierover meer op onze aparte pagina.

Bloed en urine
Cat friendly

Een minimaal gestreste kat is beter te onderzoeken en te behandelen.

cat-1044914_1280.jpg

Bloed en urine onderzoek

Wij hebben verschillende bloedapparaten in huis, waardoor wij binnen het uur de orgaanfuncties kunnen beoordelen (o.a. lever, nieren, suiker) en een compleet bloedbeeld kunnen bepalen (hematocriet, ontstekingsbeeld etc.) 
Ook kunnen wij in huis zeer nauwkeurig de progesteron bepalen. Deze waarde gebruiken wij om het ideale dek tijdstip bij de hond te bepalen.

Ook voeren wij vaak urine onderzoeken uit. Hierbij kijken we naar mogelijke ontstekingen, maar ook naar ziektes zoals Cushing en suikerziekte die beiden kunnen worden aangetoond in de urine.

Röntgen

Röntgenologisch onderzoek
 

Onze praktijk beschikt over digitale röntgen. Dit wil zeggen: er is geen ontwikkelingsapparaat nodig. Nadat de röntgenfoto is gemaakt, wordt deze direct doorgestuurd naar de computer. Voordelen: deze techniek is sneller en we kunnen een betere beoordeling van de foto's maken door de hogere kwaliteit. 

Voorbeelden van röntgenfoto's die wij maken in onze kliniek:
- Officiële HD en ED röntgenfoto'
s
- Dracht röntgenfoto's 
- Röntgenfoto's voor de diagnose van bepaalde aandoeningen zoals botbreuken, blaasstenen, tumoren, maagtorsies, vreemde voorwerpen in gastro-intestinaal kanaal etc.

Echografie
Röntgenfoto van de heupen

Röntgenfoto van de heupen

Op onze praktijk maken wij officiële HD en ED foto's. Deze worden opgestuurd naar de Raad van Beheer die de foto's beoordeelt.

Röntgenfoto van een drachtige hond

Röntgenfoto van een drachtige hond

Na dag 45 zijn de skeletten van pups en kittens verbeend, waardoor wij ze op een röntgenfoto kunnen tellen.

Maagtorsie bij de hond

Maagtorsie bij de hond

Op de röntgenfoto is de maag te zien die vol zit met gas. Door de vorm van het smurfenhoofd weten we dat de maag is gedraaid.

blaasecho

blaasecho

Met een echo kunnen we de inhoud van de blaas goed bekijken. Deze kat plaste bloed en de oorzaak waren meerdere blaasstenen.

drachtecho

drachtecho

Met onze echo kunnen we de inhoud van de baarmoeder bekijken. Tijdens de dracht kunnen we vanaf dag 23 al pups en kittens zien, in tegenstelling tot een röntgenfoto waarbij dit pas op dag 45 kan.

Echografisch onderzoek

 

De echografie zetten wij breed in, onder andere voor: beeldvorming van de verschillende organen in de buik (denk hierbij aan de lever, milt, maag, nieren, darmen, blaas etc.) en dracht echografie (bevestiging  van dracht, opvolgen van de grootte van het nest etc.)

De echografie kan de volgende stap zijn na een röntgenfoto, omdat we hierbij de weke delen nog beter in beeld kunnen brengen. 

Tijdens de echografie is het mogelijk weefsel aan te prikken. Hierbij kunt u denken aan een massa in bijvoorbeeld de dunne darm. Dit weefsel sturen wij vervolgens op naar de patholoog voor verdere diagnose.
Ook prikken wij tijdens de echografie vaak een blaas aan om steriele urine te verkrijgen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als een blaasontsteking niet over gaat en er resistente bacteriën worden verwacht. 

Laparoscopie

Laparoscopie

 

​Laparoscopie is een techniek waarbij we via kleine toegangspoorten in de buik opereren. Dit wordt ook wel kijkoperatie genoemd. We kunnen dit doen om afwijkingen in de buik op te sporen, maar ook tijdens de sterilisatie van bijvoorbeeld een teef.
Kijkt u hier voor de uitgebreide informatie pagina over onze laparoscopie.

Overig


- Ook voeren wij veel microscopisch onderzoek uit van bijvoorbeeld afkrabsels van de huid, swabs uit de oren en de urine. 

- Wij hebben altijd in huis testen voor onder andere Giardia, FELV/FIV (Feline Leukemie Virus/Feline Immunodeficiëntievirus), ziekte van Weil, pancreatitis (hond en kat) en het Parvovirus in huis.
Dit bespaart vooral veel waardevolle tijd op de momenten dat er na de diagnose zo snel mogelijk een behandeling moet worden ingesteld.

- Wij beschikken ook over de vaccicheck voor de hond. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid antistoffen in het bloed tegen de ziektes Parvo, Distemper en Infectieuze Hepatitis.

microscoop

microscoop

De microscoop.

cheyletiella

cheyletiella

Hier hebben wij schilvers en haren onder de microscoop bekeken. We vonden Cheyletiella: een vachtmijt die oa voorkomt bij de kat, de hond en het konijn.

blaasgruis

blaasgruis

Als wij urine onderzoek uitvoeren vinden wij vaak blaasgruis. Dit is de voorloper van een blaassteen en kan veel ongemak veroorzaken.

Ontsteking onder de microscoop

Ontsteking onder de microscoop

Als wij een punctie van bijvoorbeeld een bultje doen, kan dit het beeld zijn onder de microscoop. De neutrofielen en bacteriën vertellen ons dat er een ontsteking is.

bottom of page