>     Home     >     Over ons     >     Onze kliniek in Vlaardingen 

Onze kliniek in Vlaardingen

Op 6 mei 2019 hebben wij onze tweede vestiging geopend: dierenkliniek Spaland Vlaardingen.  Wat vroeger een sportschool was, is in 5 maanden verbouwd tot een moderne dierenkliniek. U kunt bij ons terecht voor de eerstelijns diergeneeskundige zorg, zoals de jaarlijkse check-up met vaccinatie, maar ook voor operaties zoals de laparoscopische sterilisatie bent u bij ons aan het juiste adres. Hiernaast zijn wij gespecialiseerd in tandheelkunde.

Net als in Schiedam staan wij 24/7 persoonlijk voor u klaar. 
U komt dus, ook buiten openingstijden, nooit bij een andere dierenarts terecht, wat uniek is in Schiedam-Vlaardingen.

Screenshot entree DK Spaland.jpg

Onze faciliteiten

Onze kliniek beschikt over:

 

 • Een grote wachtkamer met een apart gedeelte voor de hond en voor de kat 
   

 • Twee spreekkamers, één voor de kat en één voor de hond
   

 • Een euthanasie kamer. Hier kunt u op een rustige manier afscheid nemen van uw geliefde huisdier. 

 • Een inleidingskamer, waar dieren onder narcose worden gebracht. 
   

 • Een voorbereiding om de dieren onder narcose klaar te maken voor de operatie (scheren en scrubben).
   

 • Twee operatie kamers, één speciaal voor onze laparoscopie (kijkoperaties)
   

 • Een speciale tandheelkunde ruimte met een dentale röntgen en een tandheelkundige unit. 
   

 • Een opnameruimte waar de dieren na een operatie rustig wakker kunnen worden. Ook kunnen we hier dieren opnemen wanneer intensieve verzorging nodig is.
  Ook hier zitten katten en honden gescheiden.

   

 • Een röntgenkamer
   

 • Een quarantaine. Hier worden honden en katten opgenomen die een besmettelijke ziekte hebben of hiervan zijn verdacht. Op deze manier kunnen de ziekte kiemen niet naar onze andere patiënten verspreiden. 

 

Cat friendly

Onze kliniek is cat friendly. Dit wil zeggen dat wij er alles aan doen om stress bij katten te minimaliseren. 

Lees hierover meer op onze aparte pagina.

 
 
cat-1044914_1280.jpg

Een minimaal gestreste kat is beter te onderzoeken en te behandelen.

Bloed en urine onderzoek

Wij hebben verschillende bloedapparaten in huis, waardoor wij binnen het uur de orgaanfuncties kunnen beoordelen (o.a. lever, nieren, suiker) en een compleet bloedbeeld kunnen bepalen (hematocriet, ontstekingsbeeld etc.) 
Ook kunnen wij in huis zeer nauwkeurig de progesteron bepalen. Deze waarde gebruiken wij om het ideale dek tijdstip bij de hond te bepalen.

Ook voeren wij vaak urine onderzoeken uit. Hierbij kijken we naar mogelijke ontstekingen, maar ook naar ziektes zoals Cushing en suikerziekte die beiden kunnen worden aangetoond in de urine.

 

Röntgenologisch onderzoek
 

Onze praktijk beschikt over digitale röntgen. Dit wil zeggen: er is geen ontwikkelingsapparaat nodig. Nadat de röntgenfoto is gemaakt, wordt deze direct doorgestuurd naar de computer. Voordelen: deze techniek is sneller en we kunnen een betere beoordeling van de foto's maken door de hogere kwaliteit. 

Voorbeelden van röntgenfoto's die wij maken in onze kliniek:
- Officiële HD en ED röntgenfoto'
s
- Dracht röntgenfoto's 
- Röntgenfoto's voor de diagnose van bepaalde aandoeningen zoals botbreuken, blaasstenen, tumoren, maagtorsies, vreemde voorwerpen in gastro-intestinaal kanaal etc.

 

Echografisch onderzoek

 

De echografie zetten wij breed in, onder andere voor: beeldvorming van de verschillende organen in de buik (denk hierbij aan de lever, milt, maag, nieren, darmen, blaas etc.) en dracht echografie (bevestiging  van dracht, opvolgen van de grootte van het nest etc.)

De echografie kan de volgende stap zijn na een röntgenfoto, omdat we hierbij de weke delen nog beter in beeld kunnen brengen. 

Tijdens de echografie is het mogelijk weefsel aan te prikken. Hierbij kunt u denken aan een massa in bijvoorbeeld de dunne darm. Dit weefsel sturen wij vervolgens op naar de patholoog voor verdere diagnose.
Ook prikken wij tijdens de echografie vaak een blaas aan om steriele urine te verkrijgen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als een blaasontsteking niet over gaat en er resistente bacteriën worden verwacht. 

 
 

Laparoscopie

 

​Laparoscopie is een techniek waarbij we via kleine toegangspoorten in de buik opereren. Dit wordt ook wel kijkoperatie genoemd. We kunnen dit doen om afwijkingen in de buik op te sporen, maar ook tijdens de sterilisatie van bijvoorbeeld een teef.
Kijkt u hier voor de uitgebreide informatie pagina over onze laparoscopie.

Overig


- Ook voeren wij veel microscopisch onderzoek uit van bijvoorbeeld afkrabsels van de huid, swabs uit de oren en de urine. 

- Wij hebben altijd in huis testen voor onder andere Giardia, FELV/FIV (Feline Leukemie Virus/Feline Immunodeficiëntievirus), ziekte van Weil, pancreatitis (hond en kat) en het Parvovirus in huis.
Dit bespaart vooral veel waardevolle tijd op de momenten dat er na de diagnose zo snel mogelijk een behandeling moet worden ingesteld.

- Wij beschikken ook over de vaccicheck voor de hond. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid antistoffen in het bloed tegen de ziektes Parvo, Distemper en Infectieuze Hepatitis.

Dierenkliniek Spaland Schiedam
Kamilleveld 35
3124 CE Schiedam
Routebeschrijving
 
Dierenkliniek Spaland Vlaardingen
Zwaluwenlaan 478

3136 VH Vlaardingen
Routebeschrijving
 


 
Openingstijden
Maandag       Dinsdag  
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag          
08:30 h - 19:00 h 
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
08:30 h - 19:00 h
09:00 h - 15:00 h (alleen in Vlaardingen)
Gesloten
 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
Algemeen telefoonnummer:
010 - 471 07 15
Stuur ons een email 

 
Spoed:
Voor cliënten ingeschreven bij 
Dierenkliniek Spaland

Buiten openingstijden
altijd bereikbaar op:
010 - 471 26 75