top of page

Dier & Info > Hond > De Pup 

De pup

Aanschaf
 

De keuze tussen een pup of een volwassen hond is erg persoonlijk. Misschien wilt u graag een hond die u van jongsaf aan kunt opvoeden en 'vormen', of misschien wilt u juist een oudere hond, die op die manier herplaatst kan worden. 

Kiest u voor een pup, dan hieronder een paar tips.


Bij de aanschaf van een pup is het verstandig om op een aantal dingen te letten in verband met de gezondheid van de pup. Hoe zien de pups eruit; hebben zij een mooie vacht zonder overmatige schilvering en zonder vlooienpoepjes,hebben zij geen vieze oren/ogen/neus, zijn ze niet mager en hebben zij een schone achterhand (achterhand met korsten kan eventueel op diarree wijzen). Ook de omgeving is erg belangrijk: zitten de pups niet ergens achteraf in een koude schuur, is de moeder bij de pups, is er een goede hygiëne en zijn er genoeg sociale contacten met de de pups.

Overweegt u een rashond aan te schaffen, kijk dan naar eventueel voorkomende erfelijke afwijkingen bij het bewuste ras. Bij de fokker kunt u informatie over eventuele erfelijkheidstesten bij de ouderdieren en de uitslag hiervan verkrijgen. 

Kijk hier voor een uitgebreide puppy check-list.

Ontwormen

Wij raden u aan de pup op vaste tijden te ontwormen;

- 2 weken, 4 weken, 6 weken, 8 weken, 12 weken

- Tot een half jaar om de maand

- Daarna volwassen schema: 4 x per jaar (om de drie maanden)

Vaccineren

Pups worden op 6 weken, 9 weken en 12 weken gevaccineerd. Op 9 weken geven wij ook altijd de kennelhoest neusdruppelenting.
Volwassen honden worden ieder jaar gevaccineerd. 
Wij enten altijd op maat

Dit betekent dat uw hond niet elk jaar de grote cocktail krijgt, maar om de drie jaar. Wij geven wel jaarlijks de leptospirose enting en indien nodig de kennelhoest neusdruppel.

Uw hond krijgt dus alleen de entingen die nodig zijn.

 

Als uw hond naar een pension of kennel gaat is naast de gewone vaccinaties de neusdruppel tegen kennelhoest verplicht.

 

Gaat uw hond mee naar het buitenland, dan is de Rabiës enting verplicht. 

 

Chippen

Vanaf het voorjaar van 2013 is het verplicht iedere pup binnen zeven weken te chippen. De meeste fokkers zullen dit al voor u hebben gedaan. Als uw pup is gechipt heeft hij zijn eigen identificatiecode altijd en overal bij zich. Het is wel belangrijk deze code aan uw gegevens te linken door middel van het inschrijven bij een databank.

Als de hond bij ons wordt gechipt zullen wij uw hond inschrijven bij de databank van BackHome.
In principe is dit genoeg, maar u kunt uw dier daarnaast ook nog inschrijven bij de Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren. Een overkoepelende website van databanken is www.chipnummer.nl 

Hier kunt u zien of en waar een huisdier is geregistreerd.

Klik op de links hieronder voor meer informatie.    
 

Backhome databank

Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren

Www.chipnummer.nl   

Vaccineren
Chippen
Aanschaf
Ontwormen
bottom of page