top of page

TTA Rapid

In onze kliniek kunt u ook terecht voor een geavanceerde behandeling van de kruisband letsels bij de hond: TTA Rapid

Een voorste kruisband letsel komt bij honden relatief gezien vaak voor. Een van de beste methodes om dit vervelende probleem op te lossen is door middel van een speciale techniek waarbij de krachten in de knie zodanig gestabiliseerd worden dat zij de functie van de gescheurde kruisband opvangen. TTA staat voor Tibial Tuberositas Advancement.

De TTA Rapid techniek is een doorontwikkeling op de conventionele TTA. Hierdoor is de operatietijd korter, het herstel sneller en door het gebruik van minder implantaten minder kostbaar. 

  • Hoe werkt de operatie?

Na het stellen van de diagnose van een gescheurde kruisband voeren wij op een röntgenfoto van de aangedane poot diverse metingen uit.

Dit doen wij om te bepalen welke maat implantaat gebruikt moet worden en waar waar wij de zaagsnede moeten maken. 

 

Vervolgens bereiden wij de operatie voor door uw dier onder narcose te brengen en de knie te scheren en te wassen. 

 

Als de patiënt steriel in de operatiekamer ligt, wordt er een incisie in de huid en door het gewrichtskapsel gemaakt en kijken wij eerst naar het kniegewricht zelf. Wij verwijderen de restanten van de kruisband, zodat aanhoudende irritaties in het gewricht voorkomen worden. Ook kunnen wij de meniscus goed beoordelen. Deze kan later namelijk alsnog problemen gaan geven als blijkt dat er bijvoorbeeld een scheurtje in zit. 

 

Het kniegewricht wordt gesloten en de zaagsnede wordt volgens de metingen in de voorkant van het bot van het onderbeen gezet. Hiervoor gebruiken wij de uiterst nauwkeurige saw-guide om de zaag goed te begeleiden. 

 

Hierna maken wij voorzichtig ruimte voor het implantaat dat wij rustig ertussen schuiven. Door middel van schroeven wordt het implantaat goed op zijn plek gehouden. De ruimte die tussen het bot is ontstaan vullen wij op met een speciale pasta om snelle botgenezing te verzorgen. 

 

De huid wordt gehecht met oplosbare draad en de poot van de patiënt wordt verbonden met een steunverband. Dit verband mag een paar dagen blijven zitten. Thuis mag de poot gekoeld en gemasseerd worden. Het revalideren kan beginnen...

Gelukkig zien wij met deze speciale techniek een vlot herstel, waardoor uw hond zijn poot snel weer goed kan gebruiken!

 

Kijk bij onze tarieven wat een TTA Rapid bij ons ongeveer kost afhankelijk van het gewicht van uw hond. De controle foto's en de nazorg zijn bij ons inbegrepen!

Kniegewricht wordt benaderd.jpg
bottom of page