top of page

HITTEGOLF

Er komt een hittegolf aan en dit betekent dat u weer extra voorzichtig moet zijn met uw huisdier.

  • HONDEN Elk jaar krijgen wij oververhitte honden binnen op onze praktijk. Hier een aantal tips: Laat uw hond niet in een warme auto achter en ga ook niet met hem fietsen. Honden kunnen namelijk alleen maar hun warmte kwijt via de bek en de voetzooltjes, waardoor zij gemakkelijk oververhit kunnen raken. Sommige rassen lopen extra risico met dit warme weer, dit zijn vooral de rassen met een korte snuit: bijvoorbeeld Mopshonden, Boxers, Franse bulldoggen en Engelse bulldoggen. Laat uw hond vooral in de vroege ochtend en late avond uit als het niet zo warm is. Als u op het asfalt wandelt, kunt u met uw hand even voelen of het wegdek niet te warm is voor de voetzooltjes van uw hond. Zorg ook thuis voor voldoende verkoeling, zo zijn er speciale koudematten/koudebanden en nemen veel honden graag een plons in een zwembadje. Zorg voor voldoende schaduwplaatsen. Als u toch lang op pad gaat, neem dan voldoende drinkwater mee en laat uw hond af en toe afkoelen in het water (kijk op www.zwemwater.nl voor een veilig water bij u in de buurt).

  • KATTEN Katten zoeken over het algemeen zelf de koele plekjes op en zullen zich niet te druk maken. Leeft uw kat alleen binnen, dan moet u er wel voor zorgen dat het niet te warm wordt. Zorg voor voldoende vers drinkwater, geef extra natvoer, zorg voor airconditioning indien nodig en laat spelletjes even achterwege.

  • KONIJNEN Konijnen kunnen ook veel last hebben van de warmte. In de natuur trekken zij zich vaak terug in hun hol onder de grond waar het lekker koel is. Zet het konijnenhok nooit in de volle zon, leg evt. natte witte doeken over het hok (altijd zorgen dat er ventilatie mogelijk blijft, dus hang deze bv niet aan de voorkant van het hok), leg een fles met bevroren water in het hok waar uw konijn tegen aan kan liggen en zorg voor voldoende vers drinkwater.73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page