top of page

Boris en zijn kruisbandscheur

Boris is nog maar net 1 jaar geworden als hij de voorste kruisband in zijn rechter achterpoot scheurt. Een kruisbandscheur komt redelijk vaak voor en dan vooral bij honden van grote rassen.

Het slijten van de kruisband wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Er bestaat het vermoeden dat erfelijkheid een rol speelt; we zien namelijk dat circa 70% van alle honden die hun kruisband scheurt, dit later ook aan de andere knie krijgt. Hiernaast zien we een kruisbandscheur vaak bij fors gespierde honden, waarbij tijdens het rennen en spelen er grote krachten op de kruisband komen staan.

Boris is bij ons geopereerd door middel van de TTA (Tibial Tuberosity Advancement) Rapid methode. Hierbij veranderen wij de krachten in de knie, waardoor de kruisband overbodig word. Een deel van het onderbeen wordt meer naar voren geplaatst en er wordt een implantaat ingebracht.

Het is vaak onvoorstelbaar hoe goed de honden na de operatie alweer lopen.

Boris is inmiddels helemaal hersteld!

Kijk hier voor meer informatie.


140 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page